Training Succesvol Time Management

Dagelijks u tijd optimaal benutten klinkt simpel en is waarnaar wordt gestreefd. Toch blijkt in de praktijk dat het managen van activiteiten en taken binnen een bepaalde tijd, veel meer met zich meebrengt dan het maken van ‘To Do’-lijsten en tijdsblokken. Een overvloed aan informatiestromen, email-alerts en andere afleiders vragen om een effectievere strategie. Zodra u inzicht heeft in welke valkuilen en patronen inefficiënt tijdgebruik in de hand werken en hoe u uw grenzen respectvol bewaakt, zult u ervaren dat ruimte voor meer creativiteit en balans binnen handbereik is.

Wapenen tegen infostress

Met de Training Succesvol Time Management helpen wij u om uw tijd zo optimaal mogelijk te benutten.Wij geven praktische technieken en inzichten die u ondersteunen bij het stellen van prioriteiten in werken en leven. U leert zichzelf te wapenen tegen infostress en tijdgebrek. In de training wordt zowel aandacht besteed aan effectief (wat u doet in uw tijd) als efficiënt (snel en handig) omgaan met uw tijd.

Focus op balans en resultaat

Aan het einde van de training heeft u meer vat op uw tijd. Onze training bevat de laatste theoretische inzichten in Time Management. U krijgt deze mee om vervolgens te koppelen aan acties om dagelijkse werkzaamheden efficiënter en effectiever in te richten. Met een heldere focus op balans en resultaat gaat u aan de slag.

Aan bod komt onder andere

 • Wat zijn de oorzaken van tijd problemen?
 • Welke rol speelt persoonlijkheid; kwaliteiten en valkuilen?
 • Wat zijn primaire en secundaire taken?
 • Hoe om te gaan met afleiders?
 • Welke taken delegeren; hoe doe je dat effectief en efficiënt?
 • Hoe plannen van dagelijks werkzaamheden en prioriteiten stellen?
 • Hoe slim gebruik maken van de nieuwste technieken?
 • Hoe omgaan met spanning en stress?

Werkwijze en aanpak

Voorafgaand aan de training neemt de trainer contact op om uw persoonlijke leerdoelen te bespreken. Tevens neemt u deel aan een online vragenlijst om uw persoonlijk profiel met behulp van Insights Discovery® te kunnen vaststellen. De training is een continue afwisseling van theorie, interactie en praktijkoefeningen. Om het geleerde te borgen bepaalt u na iedere sessie uw eigen persoonlijk inzicht en actieplan (PIAP®), op basis waarvan u gerichte werkopdrachten meekrijgt. Onze unieke aanpak, met inclusief twee individuele coachsessies nadien, draagt bij aan optimale implementatie van het geleerde in de praktijk.

Voor wie?

De training Succesvol Time Management is voor u bedoeld indien u uw vaardigheden op het gebied van timemanagement graag willen verbeteren en u zich herkent in één of meer van de volgende situaties:

 • Een overvolle inbox met e-mail, een lange todo-lijst en een drukke agenda
 • Ik heb het gevoel af en toe geleefd te worden door mijn werk.
 • Het uitstellen van grote klussen en een onrustig gevoel over lopende zaken.
 • Ik heb vaak onvoldoende overzicht en heb moeite met prioriteiten stellen.
 • Ik vind het lastig om een reële planning te maken en mij hieraan te houden
 • Ik ervaar regelmatig het gevoel van stress vanwege werkdruk.


De Succesvol Time Management wordt gegeven op:

Data: 2 daags
Locatie ‘Open Training’: Rotterdam
Inclusief dagarrangement en 2 coachsessies nadien
Prijzen op aanvraag

Trainingen & Coaching

Training

Helder verwoorden en authentiek overbrengen van uw boodschap zijn voorwaarden voor constructieve samenwerking en geloofwaardigheid. Door hetgeen u in huis heeft ook te kunnen en durven profileren, krijgt u meer invloed en vergroot uw impact op het realiseren van doelstellingen.

Training

‘Overtuigend en ontspannen presenteren’. Spreken in het openbaar is voor velen een uitdaging waar ze als een berg tegen opzien. In veel organisaties komt presentaties geven regelmatig aan de orde. Of het nu gaat om de kwartaal presentatie of nieuwjaar-speech, beleids-, productintroductie- of verkooppresentaties: …

Training

Vaardigheden als Persoonlijke Effectiviteit en Effectief Communiceren zijn géén talenten waarmee u hoeft te zijn geboren. Deze vaardigheden behoren tot competenties die u kunt ontwikkelen. Mist u op gezette tijden de benodigde assertiviteit om uzelf goed te profileren?