Training Succesvol Presenteren

‘Overtuigend en ontspannen presenteren’. Spreken in het openbaar is voor velen een uitdaging waar ze als een berg tegen opzien. In veel organisaties komt presentaties geven regelmatig aan de orde. Of het nu gaat om de kwartaal presentatie of nieuwjaar-speech, beleids-, productintroductie- of verkooppresentaties: hoe zorgt u ervoor dat uw verhaal boeiend blijft en u de aandacht van uw publiek vasthoudt? Succesvol presenteren hangt af van een groot aantal factoren en de meeste zijn te beïnvloeden en te verbeteren. Zelfverzekerd en handig inspelen op onverwachte gebeurtenissen tijdens presentaties is ook voor u bereikbaar.

Expressie en zelfbewustzijn

Succesvol presenteren is echt te leren! Succesvol presenteren is een intensieve, concrete en ervaringsgerichte training. Het accent ligt op ‘leren door te doen’. Tijdens de training werken we aan uw zelfvertrouwen, expressie en zelfbewustzijn op het moment van het presenteren van uw boodschap.

Maximaal rendement uit presentaties

Het resultaat van de Training Succesvol Presenteren is dat u heeft leren omgaan met de spanning die gepaard gaat met het verzorgen van een presentatie. U haalt het maximale rendement uit uw presentaties door informatie gestructureerd, helder en boeiend te brengen. U leert hoe u uw verhaal afstemt op uw publiek en hoe u effectief gebruik maakt van technische hulpmiddelen. U ontwikkelt een eigen authentieke stijl van presenteren.

Aan bod komt onder andere

  • De juiste voorbereiding van uw presentaties.
  • De eerste indruk; hoe presenteert u zichzelf?
  • De structuur van een presentatie
  • Non-verbaal en verbaal gedrag tijdens presentaties; stem en houding.
  • De vijf ‘wetten van aandacht’; aandacht van het publiek krijgen en houden
  • Omgaan met interactie uit het publiek
  • Omgaan met spanning

Werkwijze en aanpak

Voorafgaand aan de training neemt de trainer contact op om uw persoonlijke leerdoelen te bespreken. Tevens neemt u deel aan een online vragenlijst om uw persoonlijk profiel met behulp van Insights Discovery® te kunnen vaststellen. De training is een continue afwisseling van theorie, interactie en praktijkoefeningen. Om het geleerde te borgen bepaalt u na iedere sessie uw eigen persoonlijk inzicht en actieplan (PIAP®), op basis waarvan u gerichte werkopdrachten meekrijgt. Onze unieke aanpak, met inclusief twee individuele coachsessies nadien, draagt bij aan optimale implementatie van het geleerde in de praktijk.

Voor wie?

De Training Succesvol Presenteren is bedoeld voor professionals die regelmatig voor kleine en/of grote groepen spreken in het openbaar, waarbij het doel is te informeren, overtuigen, enthousiasmeren of motiveren. De Training Succesvol Presenteren wordt gegeven op:

Data: 2 daags
Locatie ‘Open Training’: Rotterdam
Inclusief dagarrangement en 2 coachsessies nadien
Prijzen op aanvraag

Trainingen & Coaching

Training

Helder verwoorden en authentiek overbrengen van uw boodschap zijn voorwaarden voor constructieve samenwerking en geloofwaardigheid. Door hetgeen u in huis heeft ook te kunnen en durven profileren, krijgt u meer invloed en vergroot uw impact op het realiseren van doelstellingen.

Training

Dagelijks u tijd optimaal benutten klinkt simpel en is waarnaar wordt gestreefd. Toch blijkt in de praktijk dat het managen van activiteiten en taken binnen een bepaalde tijd, veel meer met zich meebrengt dan het maken van ‘To Do’-lijsten en tijdsblokken. 

Training

Vaardigheden als Persoonlijke Effectiviteit en Effectief Communiceren zijn géén talenten waarmee u hoeft te zijn geboren. Deze vaardigheden behoren tot competenties die u kunt ontwikkelen. Mist u op gezette tijden de benodigde assertiviteit om uzelf goed te profileren?