Training Succesvol Persoonlijk Effectief

Vaardigheden als Persoonlijke Effectiviteit en Effectief Communiceren zijn géén talenten waarmee u hoeft te zijn geboren. Deze vaardigheden behoren tot competenties die u kunt ontwikkelen. Mist u op gezette tijden de benodigde assertiviteit om uzelf goed te profileren? Wilt u o.a. effectiever leren communiceren en als de situatie daarom vraagt helder, krachtig en duidelijk overkomen? Door inzicht te krijgen welke processen communicatie, verbaal en non-verbaal, beïnvloeden, treedt u voortaan iedere gelegenheid met vertrouwen tegemoet.

Voorkeur, gewoonten en invloed

In de training Succesvol Persoonlijk Effectief krijgt u inzicht in uw voorkeuren, uw gewoonten, drijfveren en valkuilen. Deze zijn van invloed op uw handelen en communicatie met de mensen om u heen, en zijn daarmee bepalend voor uw persoonlijke effectiviteit.

Keuzevrijheid vergroot

Het resultaat van persoonlijk effectiever worden, is dat u, op een manier die bij u past, bekende en onbekende personen of situaties, assertief tegemoet treedt. Uw opbrengst is bewustzijn van uw vele keuzemogelijkheden, durven kiezen en achter uw keuze blijven staan.

Aan bod komt onder andere

  • De huidige situatie in beeld
  • (stille) Invloeden in kaart brengen
  • Impact en effect van assertief – subassertief – agressief gedrag
  • Non-verbale en verbale communicatie, stem en houding.
  • Belemmerende en stimulerende overtuigingen
  • Omgaan met onvoorziene omstandigheden en spanning
  • Assertief zijn, zonder anderen (onnodig) te kwetsen
  • Bewust afstemmen en aansluiten

Korte theorieblokken worden afgewisseld met veel oefeningen en uitgebreide persoonlijke feedback. Door meermaals tijdens de training te oefenen, maakt u ‘vlieguren’ in een veilige omgeving en experimenteert u met verschillende communicatiestijlen.

Werkwijze en aanpak

Voorafgaand aan de training neemt de trainer contact op om uw persoonlijke leerdoelen te bespreken. Tevens neemt u deel aan een online vragenlijst om uw persoonlijk profiel met behulp van Insights Discovery® te kunnen vaststellen. De training is een continue afwisseling van theorie, interactie en praktijkoefeningen. Om het geleerde te borgen bepaalt u, in samenspraak met de trainer, na iedere sessie uw eigen persoonlijk inzicht en actieplan (PIAP®), op basis waarvan u gerichte werkopdrachten meekrijgt. Onze unieke aanpak, met inclusief twee individuele coachsessies nadien, draagt bij aan optimale implementatie van het geleerde in de praktijk.

Voor wie?

De Training Succesvol Persoonlijk Effectief is bedoeld voor professionals en particulieren die regelmatig na situaties of gesprekken met een onbestemd gevoel achterblijven doordat zij  zichzelf of anderen hen tekort doen. De Training Succesvol Persoonlijk Effectief wordt gegeven op:

Data: 2 daags
Locatie ‘Open Training’: Rotterdam
Inclusief dagarrangement en 2 coachsessies nadien
Prijzen op aanvraag

Trainingen & Coaching

Training

Helder verwoorden en authentiek overbrengen van uw boodschap zijn voorwaarden voor constructieve samenwerking en geloofwaardigheid. Door hetgeen u in huis heeft ook te kunnen en durven profileren, krijgt u meer invloed en vergroot uw impact op het realiseren van doelstellingen.

Training

‘Overtuigend en ontspannen presenteren’. Spreken in het openbaar is voor velen een uitdaging waar ze als een berg tegen opzien. In veel organisaties komt presentaties geven regelmatig aan de orde. Of het nu gaat om de kwartaal presentatie of nieuwjaar-speech, beleids-, productintroductie- of verkooppresentaties: …

Training

Dagelijks u tijd optimaal benutten klinkt simpel en is waarnaar wordt gestreefd. Toch blijkt in de praktijk dat het managen van activiteiten en taken binnen een bepaalde tijd, veel meer met zich meebrengt dan het maken van ‘To Do’-lijsten en tijdsblokken.