Insights Discovery®

Diversiteit is al geruime tijd de norm. Geen twee mensen zijn namelijk exact hetzelfde. Deze ongelijke Rugzakken voeden aannames in het HIER en NU. Inclusie richt zich op bewustwording van het onbedoeld uitsluiten als je hoort wat niet hardop wordt gezegd en niet kunt ziet waar je je niet op focust.

Wij gebruiken de Insights Discovery® tools om inzicht te geven in hoe individuen, teams en organisaties aan kracht kunnen winnen door het herkennen, erkennen en profiteren van de verschillen tussen mensen.

Meer dan zes miljoen mensen hebben tot nu toe de kracht van Insights ervaren, waaronder ’s werelds meest toonaangevende organisaties.

Iedereen levert op authentieke wijze zijn eigen unieke en waardevolle bijdrage! Insights Discovery® maakt inzichtelijk hoe individuen, teams en organisaties aan kracht kunnen winnen door de verschillen tussen mensen te herkennen, erkennen en te benutten. Het systeem, dat is gebaseerd op het baanbrekende werk van Carl Jung, gebruikt een unieke kleurentaal om zelfinzicht, effectieve communicatie en organisatieontwikkeling te bevorderen. Insights Discovery® brengt op een snelle, betrouwbare en respectvolle wijze psychologische voorkeuren in kaart.

De basis van de aanpak wordt gevormd door een eenvoudig model:

De effectiviteit van communicatie en interactie hangt nauw samen met de mate waarin gesprekspartners op elkaar afstemmen en verbinding met elkaar maken. Insights combineert eenvoud met diepgang. In zijn eenvoud kent in het model vier aspecten van de persoonlijkheid, uitgedrukt in vier kleurkwadranten. Diepgang door direct toepasbare, praktische handvatten voor beter aansluitende interactie, die communicatie effectiever maakt.

Een uniek instrument

Het Insights Profiel is een betrouwbaar en statistisch gevalideerd instrument. Het maakt gebruik van een waardevrije kleurentaal die goed beklijft en snel wordt geaccepteerd. Dit profiel is toepasbaar op alle niveaus van een organisatie. Dit alles maakt Insights Discovery tot een uniek instrument dat aan de ene kant uitdaagt te stretchen op minder ontwikkelde kanten, en aan de andere kant stimuleert te groeien vanuit kracht en talenten. Het Insights Discovery® systeem is beschikbaar in 25 talen en 35 landen, hierdoor inzetbaar  voor internationale teams of organisaties. Bekijk een voorbeeldprofiel

Success4Life is gelicenseerd om te werken met het Insights Discovery® systeem en gebruikt dit ter ondersteuning van haar werkwijze in ontwikkeltrajecten en coaching. Wij geven u graag meer informatie hoe Insights ontwikkeling kan versnellen.

> Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe u of uw bedrijf een bewustwordingsreis kan beginnen in het belang van iedereen.