Consultancy

Wanneer uitdagingen geen uitdaging maar probleem zijn, onderneem je liever vandaag dan morgen actie. Toch?

Werken medewerkers niet of onvoldoende samen? Zijn de leidinggevenden binnen uw organisatie ondanks hun commitment nog niet in staat het beste uit hun team te halen? Staat servicegerichtheid wel vermeld als waarde van uw organisatie, echter lijkt dit nog niet door de aderen te stromen van uw medewerkers?

Wat maakt het zo belangrijk…..

Organisaties die het goed doen, zijn ‘in balans’ en kenmerken zich door hoge mate van psychologische veiligheid, verbondenheid, intrinsieke motivatie, nemen van verantwoordelijkheid en ruimte voor ontwikkeling. Veelal abstracte begrippen die door de waan van de dag vaak onderbelicht en dus onderontwikkeld blijven.

Abstract en voor vijftig procent van invloed op de productiviteit en betrokkenheid van stakeholders en medewerkers. Dit maakt de juiste en continue aandacht zo belangrijk.

Persoonlijk leiderschapsontwikkeling

Verandering in het algemeen vraagt flexibiliteit en een onderzoekende houding naar de status quo. Aannemen en omgaan met nieuwe manier van werken en samenwerken vraagt om veelal nieuwe vaardigheden en een andere manier van kijken naar jezelf en de omgeving. Persoonlijk leiderschap.

Consultants van Success4Life ondersteunen bij;

  • Het doorgronden van complexe uitdagingen en vertalen naar werkbare oplossingen
  • Verzamelen en analyseren van data om de kern van euvels bloot te leggen
  • Opleiden, mentoren en coachen van benodigde managementlagen
  • Teamontwikkeling en leiderschapsontwikkeling
  • Futureproof maken door verbinden van leeftijdsgroepen
  • Ontwikkelen van servicegerichtheid en ‘people skills’

 

Ook een vrijblijvend gesprek inplannen? Wij nemen graag contact met u op.