Training Succesvol Onderhandelen

Onderhandelen doet iedereen, bijna dagelijks. Of het nu gaat over de manier waarop u uw rol in een project vorm wilt geven, om een contract, de aanschaf van een nieuw computersysteem, salarisverhoging, een fusie of de samenwerking binnen een team: onderhandelen hoort erbij. Als manager, projectleider, inkoper, verkoper, stafmedewerker en consultant onderhandelt u voortdurend. Nu organisaties zich steeds sneller moeten aanpassen aan veranderende omstandigheden worden organisaties steeds meer netwerken waarin u uw eigen ondernemer bent.

onderhandelen met succes, training onderhandelen

Succesvol Onderhandelen

Succesvol onderhandelen is dan ook één van de kerncompetenties van de professional van vandaag en morgen. Onderhandelen is in feite communicatie voor gevorderden. U heeft te maken met tegengestelde belangen en wensen. Centraal in de training succesvol onderhandelen staan dan ook de menselijke, relationele en inhoudelijke factoren die een rol spelen bij elke onderhandeling.

Effectieve onderhandelingsstijlen

In de training onderhandelen staat het creëren van resultaat en tevredenheid voor alle betrokken partijen centraal. U leert denken vanuit het vergroten van uw mogelijkheden en opties in plaats vanuit schaarste en beperking. U kijkt niet alleen naar verschillende effectieve onderhandelingsstijlen maar ook naar uw eigen grondhouding en gewoonten in uw onderhandelingsgedrag. U leert uzelf beter kennen en kunt uw eigen gedrag in de onderhandeling sturen naar een succesvol en bevredigend resultaat voor u en de ander. Met deze combinatie van praktische vaardigheden, kennis en reflectie zult u aanzienlijk meer rendement uit onderhandelingen halen.

Aan bod komt ondere andere:

  • De kunst van het onderhandelen
  • Doorgronden van het onderhandelingsproces.
  • Welke onderhandelingsstijlen zijn er en wat is uw stijl?
  • Wat zijn de succesfactoren in de verschillende onderhandelingsfasen?
  • De bandbreedte die u afspreekt met uw eigen achterban.
  • Het doorgronden van de andere partij – drijfveren, ambities, gedrag en competenties.
  • Verbale en non-verbale vaardigheden tijdens het onderhandelen.
  • Effectief omgaan met onderhandelingen – druk en stress, macht en manipulatie.
  • Weerstand leren overwinnen.
Commercieel vaardig succesvol onderhandelen 


Werkwijze en aanpak

Voorafgaand aan de training neemt de trainer contact op om uw persoonlijke leerdoelen te bespreken. Tevens neemt u deel aan een online vragenlijst om met behulp van de Mind Challenge® gericht te kunnen ontwikkelen. De training is een continue afwisseling van theorie, interactie en praktijkoefeningen.

Om het geleerde te borgen bepaalt u na iedere sessie uw eigen persoonlijk inzicht en actieplan (PIAP®), op basis waarvan u gerichte werkopdrachten meekrijgt. Onze unieke aanpak, met inclusief individuele coachsessies, draagt bij aan optimale implementatie van het geleerde in de praktijk.

Voor wie?

De training Succesvol Onderhandelen is speciaal gericht op professionals, adviseurs, consultants, accountmanagers, commercieel leidinggevenden, beleidsmedewerkers, managers, projectleiders, inkopers.

Data: 3 daags , zie Agenda en InCompany
Locatie 'Open Training': Rotterdam
Inclusief dagarrangement en 2 coachsessies nadien                                          Inschrijven    
Prijzen op aanvraag

Vraag een vrijblijvend gesprek aan


Success4Life  •  Alle rechten voorbehouden © 2018  •  KvK Rotterdam 24262514  • Algemene voorwaarden •  Cookie Policy  •  Disclaimer login